Home > Nieuws > D-TV: 'Neem plan Overlangel over'

Nieuws

D-TV: 'Neem plan Overlangel over'

OSS - 'Er ligt een prima plan klaar in Neerloon, Overlangel en Keent, waarom neemt de gemeente dat niet gewoon over?' Een meerderheid van de partijen in de Osse raad was donderdagavond vol lof over het toekomstplan voor sport, cultuur en ontmoeten in de kernen.

Dat is opgesteld door sportclubs TOG en OKSV en culturele verenigingen die allemaal problemen hebben met hun verouderde accommodaties. Zij hebben dus een gezamenlijk plan, maar overleg hierover met de gemeente loopt stroef.

Partijen als SP, CDA en GroenLinks lieten weten daar niets van te snappen. Het plan is volgens die partijen een schoolvoorbeeld van hoe burgers en verenigingen zelf tot oplossingen kunnen komen om de leefbaarheid te verbeteren.

De wethouders Van Geffen en Den Brok gaven aan dat ze veel waardering hebben voor het plan, maar dat ze het niet zomaar overnemen. Zij willen ervoor zorgen dat het plan de integrale gebiedsvisie voor Herpen en omgeving niet gaat doorkruisen. 'Geef ons nog een paar maanden de tijd om dat goed uit te werken', gaf wethouder Den Brok de fracties in de raad nog mee.

Bron: D-TV