Seizoen 2016-2017

Wedstrijden

TOG 1 - De Treffers/De Eendracht/ZSV 1 (8 januari 2017)

TOG begint 2017 met winst, maar overtuigd nog niet

Na een best wel lange kerstvakantie is er afgelopen week weer goed getraind en wilde vandaag perse winnen om de 4e plaats te behouden.

De reserve bank, met onze 2 reserves, onze 4 zwaar geblesseerden en onze aanvoerster, die telt voor 2, was de bank met evenveel speelster als in het veld.
Ook vandaag waren de dames van 2 (Kristel en Annelijn)en Anne van de B-asp er weer bij. Voor Anne wel de 1e wedstrijd na een enkelblessure, het was echt nog even wennen en het durven er weer voor te gaan. Speelde mooi een 1e helft goed mee tegen een lastige tegenstander.
De afgesproken verdedigende tactiek werd eigenlijk voor een groot deel van de wedstrijd goed uitgevoerd, het omschakelen aan de hand van veranderde speelwijze van de tegenstander kan echter nog beter.
In de 3e minuut wist Annemieke met een strafworp de score te openen.
Helaas werd er al snel weer tegen gescoord en liep de stand gelijk op naar 4-4. Tegen het einde van de 1e helft wisten we de achterstand om te bouwen naar een 5-4 voorsprong, maar zoals vaak is daarna de concentratie niet genoeg en wordt op slag van rust 5-5 gescoord.
In de rust besproken dat er teveel gooi fouten worden gemaakt en dat we feller de duels om de bal moet ingaan. Het ging dan wel iets beter, maar het kan nog steeds veel beter.
Aniek scoorde na rust de 6-5 en Annelijn ingevallen voor Anne de 7-5, beide met een mooi afstandsschot.
We waren in deze fase echt beter maar de doelpunten wilde nog niet vallen. Tot de 17e minuut in de 2e helft konden we de voorsprong van 2 punten vasthouden, maar het scoren bleef steken. De Treffers komen dan toch weer terug op 1 punt 8-7.
Code geel!
We moesten de laatste minuten rustig uitspelen en tot scoren komen. Aniek maakte vandaag haar 2e doelpunt wederom op afstand en bracht de eindstand op 9-7.
Waar we in verhouding wat meer VW tegen kregen wisten de Treffers daaruit 1x te scoren, maar ook wij benutte onze VW met een mooi doelpunt van Annemieke.