Tovido 1 - TOG 1 (30 oktober 2016)

TOG haalt in met resultaat

De 1e helft van het seizoen wordt toch nog met succes afgesloten.

De vele zware blessures ten spijt wist het 1e team vandaag met weer succesvolle speelsters van de aspiranten in de basis terecht te winnen.
De 1e tien minuten lieten we ons wat overdonderen en probeerden we mee te gaan in het hoge tempo. Maar al in de 1e helft groeide het zelfvertrouwen en wisten we volgens afspraak dat er vandaag wat te halen was.
Waar het de afgelopen weken vaak niet lukte, werd vandaag het spel goed beloond en vielen de doelpunten wel. Voor rust wisten we voor het eerst met 1 doelpunt verschil voor te komen.
Na rust zijn we iets anders gaan verdedigen, waardoor we wat meer ballen onderschepten en we de aanval wat meer munitie konden geven. Toch duurde het even voordat we zeker wisten dat het goed ging komen. We liepen wel uit naar 2 doelpunten verschil, maar Tovido kwam terug naar 8-8 gelijk.
Een sterkere fase brak aan en wisten we eindelijk een keer een verschil van 3 doelpunten realiseren. Dat 3e doelpunt werd gemaakt door Anne, die al sterk aan het verdedigen was, maar nu ook heel slim een foutje in de verdediging van Tovido afstrafte. Naast de complimenten voor de reserves en aanvulling vanuit de aspiranten, ook de complimenten aan onze aanvoerster, zij staat elke week klaar en wist vandaag maar liefst 6x te scoren.
Fijn dat de aspiranten bij het 1e, maar ook bij het 2e willen en kunnen meedraaien. Ook levert de midweek en het 2e de reserves. M.a.w. bij TOG spelen met PIT en doen we allemaal samen.
Eindstand 11-13. Annemieke scoorde 6x, Renske 3x, Maaike 2x en Bianka en Anne elk 1x.

Over twee weken onze 1e wedstrijd in de zaal. helaas nog lang niet compleet, maar we gaan ervoor.