Seizoen 2016-2017

Wedstrijden

TOG 1 - Klimop (K) 1 (25 september 2016)

TOG verliest nipt van Klimop

Met een debuut voor Anne, die al een wedstrijd van zaterdag in de benen heeft,  in de basis beginnen we tegen het altijd felle Klimop.

In de 1e helft gaat de score snel op en neer en binnen 10 minuten staat TOG met 3-2 voor. Daarna kan het aanvalsvak moeilijk haar draai vinden. Veel slechte ballen en slordige kansen zorgen voor veel druk op het verdedigingsvak dat knap stand houdt. Helaas scoort Klimop vlak voor rust toch de 3-3.

In de 2de helft loopt TOG snel uit met 2 doelpunten verschil. Het beter druk geven naar binnen en de makkelijk gegeven strafworpen van de scheidsrechter, die we in de 1ste helft ook al 2 mee kregen, helpen daarbij. Maar Klimop krijgt ook in de gaten dat door elke doorloopbal om hoog te trekken de kansen op een doelpunt of een strafworp groot worden. Mede daardoor komt TOG snel weer op 1 punt verschil achter. Net als in de 1ste helft  blijven de kansen bij beide ploegen na ongeveer 10 minuten uit. In de slotfase weten beide ploegen nog één maal te scoren en de eindstand is 8-9

Helaas valt Lisa 15 minuten voor het einde uit met een enkelblessure en mag zij een aantal weken niet korfballen. Daarmee worden de blessure problemen bij TOG nog groter dan dat ze al waren.

Anne heeft bewezen dat door fanatiek meetrainen met de selectie de jeugd prima kan meedraaien.