Seizoen 2016-2017

Wedstrijden

TOG 1 - Diosa 1 (11 september 2016)

TOG opent seizoen met twee thuisoverwinningen!

Waar het 1e team nog veel moeite had met Diosa als tegenstander wist het 2e ruim te winnen van NDZW.

Na een 1-0 in de 1e minuut leek het kruit in de 1e helft verschoten. De aanvallen waren veel te kort en onsamenhangend, de dames werkte allemaal hard maar niet samen. Door de vele korte aanvallen aan TOG-zijde werd de druk op de verdediging te groot en wist Diosa eerst uit te lopen van 1-2, we maakte nog gelijk, maar daarna liet de verdediging veel te veel ruimte en ging achter het spel aanlopen, naar 2-4 in de rust. Ondanks alle afspraken werd er ronduit slecht gespeeld en moest er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt worden. En als zo vaak, het ging veel beter, er kwam lijn in het spel en wisten ons terug te knokken naar een 5-5. Diosa maakten nog wel 5-6 maar daarna wist TOG 2x te scoren en stond de voorsprong op de teller. Beide ploegen hadden veel energie verzet, maar we wisten de overwinning binnen te halen. Voor de wedstrijd was een gelijk spel voor beide ploegen een juiste uitslag geweest, maar de punten bleven in Overlangel.

Mede door de 4 blessures (2x in het 1e en 2x in het 2e) speelde ook het 2e niet compleet. Jammer dat speelsters die dit jaar hebben gekozen voor de midweek hun ploeg niet uit de brand konden helpen. Gelukkig was er één speelster van de midweek bereid om te helpen en hebben de B’s ook bij het 1e reserve gestaan.

Het 2e team speelde een erg sterke wedstrijd, voor rust liepen de combinatie best goed en was er meer rust in het spel dan bij het 1e. Bij een stand van 10-6 net na rust leek de wedstrijd gespeeld. En inderdaad, TOG 2 liep verder uit en NDZW kwam niet meer tot scoren. Eindstand 14-6.

Voor het 1e scoorde Annemieke, Aniek en Bianka 1x en wisten Maaike en Renske elk 2x te scoren.

Laten we hopen dat we op elkaar kunnen rekenen de komende weken, we zullen met alle beschikbare dames van TOG de blessuregolf moeten overwinnen en er als één team tegenaan moeten gaan.