Wedstrijden

TOG 1 - DOT (V) 1 (11 december 2016)

TOG doet goede zaken

Naast de winst van vandaag zijn er 2 speelsters op de terugweg van hun (langdurige) blessure.

Vandaag waren het juist de invallers voor de geblesseerde speelsters die het meeste scoorde.
Wendy, vorig jaar nog basisspeelster, heeft vanuit de midweek ons uitstekend geholpen en ook Annelijn als invalster uit het 2e was trefzeker. De komende weken hebben we in ieder geval weer genoeg speelsters, hebben we tijdens de kerst en nieuwjaar even rust en gaan we begin januari maar eens kijken hoe verder.
Na een zeer slecht begin, de afspraken niet nakomen en niet goed in de concentratie wist TOG de achterstand van 0-2 binnen 10 minuten om te zetten in een voorspong 3-2 en heeft deze voorspong tijdens de geheel wedstrijd niet meer weggeven.
Toch was het niet makkelijk, na een voorsprong van 7-3, wisten we weer in de 2e helft het niet af te maken. DOT wist puntje voor puntje terug te komen tot zelfs een verschil van 1 met een stand van 8-7 halverwege de 2e helft. Het spel wordt dan onrustig en er wordt niet meer vanuit de organisatie gespeeld en te veel geforceerd.
Mede door de goed fluitende kandidaat scheidsrechter, kregen we wat vrije worpen tegen maar ook mee, waaruit we konden scoren.
Met nog 5 minuten te spelen werd het nog even spannend, DOT kwam bijna langszij en bleeft steken op 11-10 waarin Wendy met haar 5e doelpunt de eindstand van 12-10 op het bord zette.
Na de wedstrijd een paar verjaardagen gevierd met vlaai en wisten we gelijk dat onze trainer nog een jaartje zou blijven.
Komende zondag wordt het nog even passen en meten met de beschikbare speelsters voor het 1e en 2e die bijna gelijk moeten spelen. Het 1e gaat naar Schijndel tegen Celeritas en het 2e speelt in Nisterode.