Home > Nieuws > D-TV: OKSV/TOG en Oss weer positief na patstelling: 'Het schip vaart weer'

Nieuws

D-TV: OKSV/TOG en Oss weer positief na patstelling: 'Het schip vaart weer'

OVERLANGEL - De Overlangelse sportverenigingen OKSV en TOG en de gemeente Oss hebben elkaar weer gevonden. Recent bevonden de onderhandelingen tussen de partijen zich nog in een patstelling, volgens de clubs.

OKSV en TOG willen graag dat in de toekomst de clubs op één sportpark spelen, bij voorkeur bij TOG. Dat plan kan niet op veel enthousiasme rekenen binnen de gemeente Oss. Ook over andere alternatieven werden de clubs en Oss het niet eens, dus volgens de verenigingen waren ze weer terug bij af.

Gesprek
Volgens Willy van de Loop, van de klankbordgroep Neerloon-Overlangel-Keent (NOK), was de recente berichtgeving rondom de patstelling aanleiding voor de gemeente Oss om weer in gesprek te gaan met de clubs en NOK. "Ze pakten het op alsof wij niet meer wilden praten, maar zo zat het niet. Afgelopen vrijdag zijn we bij elkaar gaan zitten de de dorpsraad, clubs, NOK en wethouder Frank den Brok en het schip vaart weer", stelt Van de Loop tevreden vast.

'Positieve energie'
Van de Loop zegt dat er weer sprake is van 'positieve energie': "Er zijn geen bedragen genoemd, maar we hebben nu vertrouwen in een positief advies naar de raad begin mei. Er zal iets komen wat acceptabel is voor alle partijen." Vanavond praten de partijen inwoners in Overlangel bij. Ook vertegenwoordigers van politieke partijen van de gemeente Oss schuiven aan. Van de Loop: "Zo hoort iedereen het uit de eerste hand."

Bron: D-TV